Dromen ontwolken tot idealen,

idealen tot nieuwe dromen.

 

Hoezo Madeira?

Dromen zijn gezond. Dromen houden je jong.

Om ons koude kikkerlandje te ontvluchten vertrekken wij (Yvon en Jaap) elke winter naar een zonnig eiland. Alle Canarische eilanden zijn al bezocht. Sommigen zelfs 3 tot 4 keer, ook de kleintjes La Gomera en El Hierro. Elke keer genieten we van zon, zee, bergen, wandelen en lekker eten. Totdat we op het idee komen om, later als er meer vrije tijd is, langer te kunnen genieten van alle voordelen die deze eilanden hebben. Toch vallen dan de Canarische eilanden af: te warm in de zomer, regelmatig bosbranden en ....... ineens wordt het Portugese eiland Madeira, het goddelijke eiland met zijn bloemen en gematigd weer (niet warmer dan ong 27 graden), steeds aantrekkelijker voor onze droom. 

Dromen veranderen. Dromen worden helder.

Dromend over Madeira zoeken we een moradia/quinta. We komen van alles tegen op het eiland: van hypermodern tot ruine, van authentiek Maderiaans tot design. Alles is er te vinden. En natuurlijk in alle prijsklassen. Design en modern vallen langzaam af. Wel makkelijk om over te nemen, maar lopend in zo'n ("alles is al klaar") property voelt voor ons niet echt Madeira. We houden van klussen, bloemen en tuinieren. Een tuin erbij is een must!

Dromen zijn bedrog? Een droom valt in duigen?

Op deze site laten we iedereen kennis maken met onze zoektocht om iets moois te vinden op Madeira. Met alle obstakels die in de weg kunnen liggen, met alle aspecten die we geleerd hebben over Madeira. Over alle hulp die we hebben gekregen van Vera, Franklin, en "mogelijk" Pedro en Jaime (hierover later meer) om onze droom te verwezenlijken. Al deze mensen zijn we dankbaar voor het overbrengen van hun kennis over Madeira.