December 2016

De eigenaar Jose heeft het terrein met groot materieel opgeschoond en teelaarde aangebracht. Het ziet er mooi uit. Als er mensen zijn die zich geroepen voelen om nu al fruitbomen te sponsoren dan wel te leveren, zij kunnen zich melden...  

 

1 januari 2016    Op vakantie in La Gomera (Canarische Eilanden)

De eerste tekeningen

quinta`pict 4  vers2

quinta pict 5 vers2

quintaflorista vers2 jan4b

Begin januari 2016

Na een intensief overleg met Vera, die ook een architectonische achtergrond heeft, hebben we een intensief overleg over alle ideeën, mogelijkheden, voors en tegens over haar ontwerp. Zij geeft aan dat een hypotheek/bank (voor buitenlanders) alleen gegeven kan worden als er plannen worden ingediend om de oude ruïne/bestaande woning te renoveren. Dus in de nieuwe ontwerpen zien we nu 2 woningen. (Buitenlanders blijken geen hypotheek te kunnen krijgen op kaal land voor een nieuwbouw project.)

 

3D EXP

3D View 2

Begin februari 2016

Na een zonnig weekje in Madeira zijn we weer terug in een bevroren Nederland. Het was gelukkig een "vruchtbare" week. We hebben veel gedaan, het was een drukke week:

- met Jose en Vera "ons" land rondgelopen en alle grenzen voor de "escritura" (overdracht bij de notaris) aangewezen. Op kritische plaatsen stond al een witte markering. Het grondstuk is vervolgens wederom met coördinaten op tekening vastgelegd. Jammer genoeg is het niet gelukt om ons in contact te brengen met de bovenburen om een grondstukje van 45 m2 te ruilen dan wel over te kopen.  

- van Fabio een uitleg gekregen waarom zijn hypotheekverstrekker ons nu toch geen hypotheek kan geven: een apart regeltje zegt dat aan buitenlanders geen geld wordt gegeven voor een nieuw te bouwen huis.

- Filipa (werkt voor een andere hypotheekverstrekker) geeft alleen een hypotheek als we er een verplichte levensverzekering bij nemen. Hiermee stijgen onze kosten tot ca. 6% voor de lening en daar komt het Euribor rentepercentage nog boven op. Daar zitten we ook niet op te wachten.

- Het belangrijkste voor deze week was toch wel de bijeenkomst in Ponta da Sol om in bijzijn van Vera, Jose en een notaris de handtekening te zetten. Het landstuk van 1986 m2 is nu van ons.

- Twee dagen lang met Vera het ontwerp van het nieuwe huis achter de computer verder uitgewerkt en aangepast. Nu de gewenste grenscorrectie niet kon doorgaan, hebben we besloten om het bestaande oude huis (ruïne) niet te renoveren. Op die plek zal nu de oprit komen.

- Verschillende winkels in Madeira bezocht om de prijzen en mogelijkheden in Madeira te bekijken. (zonnepanelen, zonnewarmteboiler, sanitair, keukens, veel tegels en tuincentra (met volwassen palmbomen)).

- Onze eerste mango boompje geplant en daarbij een gootje aangelegd met bouwmateriaal uit de AKI (een soort Gamma).

- En natuurlijk lekker buiten de deur wezen eten oa. naar het Fado restaurant van Funchal: Sabor O Fado.

20 febr 2016

Een regenachtige zaterdag geeft voorlopig de volgende ontwerptekeningen. De aanpassingen worden zo meteen doorgemaild naar Vera.

IMG_6155

IMG_6172

IMG_6138