Oktober 2015

Terwijl we in 1 week tientallen huizen zoeken via Google, langs rijden, bekijken en bezichtigen met makelaars, ontdekken we langzaamaan dat het ideale huis eigenlijk niet bestaat. Heel voorzichtig  komt een nieuw plan naar boven.  Heel Madeira is ook bezaaid met landjes, groot en klein, waar een ingevallen ruïne opstaat. Als we het ideale huis niet kunnen vinden dan bouwen we er toch zelf een, nietwaar? Kost meer moeite, maar we hebben wel wat we willen. En we hebben sowieso nog 2 jaar de tijd....  

 

Tussen alle huizen door bekijken we vanaf nu ook Terrenos/landjes. Via Vera, onze makelaar op Madeira, krijgen we te horen dat er een terrein te koop is schuin boven Quinta Cozinha. En omdat we al kennis hebben gemaakt met de overbuurman Pedro noemen we het terrein voor het gemak Quinta above Pedro. Er staat een kleine ruïne op, en het heeft een magnifiek uitzicht, naar het oosten, westen en zee. Een groot probleem: het is een opslagterrein geweest voor de aanleg van de tunnels van Madeira. Met andere woorden, op de helft van het terrein ligt veel beton, en asfalt. En voor de vraagprijs zal het terrein eerst hersteld moeten worden in oude staat als land- dan wel bouwgrond.

December 2015

Vandaag 20 december om 18.00 uur is het eerste voorlopig koopcontract getekend. We hebben eindelijk een handtekening. De volgende stap zal zijn om het ontwerp van het huis definitief te maken. We toasten met Vera via skype!