Oktober 2015

Quinta Angels Landing is natuurlijk niet de echte naam van een Portugese/Maderiaanse quinta. Een andere toepasselijke naam zou eigenlijk Cliffhanger zijn geweest.

Na de deceptie van Quinta Cozinha viel ons oog op een modern huis vastgeplakt tegen de heuvels van Madeira. Het stond niet zo lang te koop, modern ingericht, met zwembad en een geweldig uitzicht over Calheta. Mogelijk ook te gebruiken als verhuurhuis. En dan krijgen we ook nog bericht dat de prijs van dit huis aanzienlijk verlaagd werd. Binnen 3 minuten na dit bericht meteen een afspraak met de makelaar gemaakt. (We zouden toch de week erna naar Madeira gaan). 

In de dagen erna nog wat mailwisselingen gehad met de makelaar: opsturen van bouwtekeningen, extra foto's en de vraag of we een "lawyer" nodig hadden...  Op de tweede dag na aankomst op Madeira kregen we een verrassende mail van de makelaar:  "dat het huis al verkocht was en of we misschien een ander huis wilden bezichtigen?!"  Weer een vreemde gang van zaken. Weer contact opgenomen met deze makelaar. En zijn antwoord was: "tja een andere koper zei gisteren meteen accoord na bezichtiging". Natuurlijk te begrijpen, maar erg integer was het niet om ons hiervan niets kenbaar te maken. Want wij kenden dit huis al aardig en hadden het zelf ook zeker gekocht voor die prijs.